Strikte voorzorgsmaatregelen ivm COVID-19

Ronald McDonald Huis Nijmegen Nieuws


HetRonaldMcDonaldKinderfondsvolgt, ter bescherming van de kwetsbare doelgroep in de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen, strikte voorzorgsmaatregelen rondomCOVID-19.

De Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen zijn er voor ouders, broertjes en zusjes met ernstig zieke of zorgintensieve kinderen. Om deze kwetsbare doelgroep te beschermen gelden striktere maatregelen dan de adviezen van het RIVM, die bedoeld zijn voor het reguliere werkende of schoolgaande leven.  

Alleen ouders, broertjes en zusjes
Zo zijn op dit moment alleen ouders, broertjes en zusjes welkom in de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Ander bezoek kunnen wij niet ontvangen, met uitzondering van kraamverzorgers en verloskundigen, en in het geval van de vakantiehuizen PGB’ers.

Melden bij het management

Gasten volgen de richtlijnen rondom strenge handhygiëne. Ze melden zich bij het management als ze koorts hebben, hoesten of benauwd zijn, of wanneer zij huisgenoot zijn van een bewezen COVID-19 patiënt. Deze gasten kunnen helaas niet in het Huis blijven. Gasten mogen terugkeren in het Huis, als zij negatief getest zijn op het COVID-19 of minimaal 1 dag klachtenvrij zijn. Huisgenoten van bewezen COVID-19 patiënten mogen terugkeren als zij 14 dagen klachtenvrij zijn gebleven. 

Medewerkers en vrijwilligers

Medewerkers en vrijwilligers volgen eveneens de richtlijnen rondom strenge handhygiëne en melden zich telefonisch als ze koorts hebben, hoesten of benauwd zijn, of wanneer zij huisgenoot zijn van een bewezen COVID-19 patiënt. Deze medewerkers/vrijwilligers kunnen helaas niet in het Huis komen werken. Zij mogen pas terugkeren in het Huis als zij negatief getest zijn op COVID-19, of minimaal 1 dag (i.e. 24 uur) klachtenvrij zijn. Huisgenoten van bewezen COVID-19 patiënten mogen terugkeren als zij 14 dagen klachtenvrij zijn gebleven. 

Ronald McDonald Huiskamer
Voor de Ronald McDonald Huiskamers geldt dat wij het protocol volgen van het ziekenhuis waarin zij gevestigd zijn. Het lokale ziekenhuis bepaalt dus, in overleg met het RIVM, of de Huiskamers openblijven en hoe vrijwilligers in de Huiskamers moeten handelen. 

Heb je vragen over de Ronald McDonald Huiskamer, het Ronald McDonald Huis of over het vakantiehuis? Bel 024 – 354 09 61 of mail naar nijmegen@ronaldmcdonaldhuis.nl