Beperkte gastenstop Ronald McDonald Huis

Ronald McDonald Huis Nijmegen Nieuws


De Ronald McDonald Huizen hanteren met ingang van zaterdag 21 maart een tijdelijke, beperkte gastenstop. Ouders en broertjes en zusjes van zieke en zorgintensieve kinderen die nu al verblijven in het Ronald McDonald Huis, kunnen blijven zo lang als nodig is.

Ook voor nieuwe gezinnen met een ernstig ziek kind (bijvoorbeeld een kind dat wordt opgenomen op de Neonatale Intensive Care Unit of op de intensive care) staan de deuren van het Ronald McDonald Huis nog open. Voor gezinnen wiens kind met minder ernstige problematiek wordt opgenomen, zoeken wij een andere oplossing in samenwerking met hotels in de buurt, tegen gereduceerde tarieven. Het ziekenhuis beoordeelt of de situatie ernstig is, het Ronald McDonald Huis heeft hier geen invloed op.

De Ronald McDonald Huiskamers en vakantiehuizen blijven de komende drie weken geheel gesloten. Deze voorzorgsmaatregel geldt voor alle Huizen en Huiskamers wereldwijd en dient om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Met deze voorzorgsmaatregel beperken we het aantal personen in de Ronald McDonald Huizen, en daarmee het risico op besmetting, maar blijven we open voor gezinnen met een ernstig ziek kind.

Het doet ons pijn dat we deze ingrijpende maatregel moeten nemen, maar we hopen hiermee onze verantwoordelijkheid te nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze beslissing is in nauw overleg met onze Amerikaanse moederorganisatie Ronald McDonald House Charities genomen. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 11 april, daarna beoordelen wij de situatie opnieuw. Heb je vragen? Mail naar nijmegen@ronaldmcdonaldhuis.nl of bel met 024 – 354 09 61.