Vrijwilliger in het zonnetje: Inger Schulpen

Ronald McDonald Huis Nijmegen Nieuws

In de aanloop naar het 25-jarig jubileum van Ronald McDonald Huis Nijmegen, zetten we vandaag vrijwilliger Inger Schulpen in het zonnetje. Al 25 jaar een vast gezicht in het Huis!

Een vriendin van Inger die destijds in het bestuur van het Ronald McDonald Huis zat heeft haar 25 jaar geleden enthousiast gemaakt om vrijwilliger te worden. “De enthousiaste werving van vrijwilligers door Huismanager Nessy in de collegezaal van het Radboudumc en het bevlogen verhaal van Kinderoncoloog De Vaan trokken mij definitief over de streep!”

Als ouderbegeleider van en op de OK in het Radboudumc heeft Inger vaak ouders uit het Huis mogen ondersteunen als ze weer met het zieke kindje voor behandeling kwamen. “Dit waren bijzondere ontmoetingen met de gezinnen. Ook denk ik nog vaak terug aan jaren geleden toen er met Kerst een kaart kwam van een stralend ouderpaar met twee kinderen. Ik wist dat ze drie kindjes hadden verloren, dan doet het je zo goed om te zien dat ze twee kindjes hebben.”

inger-schulpenWat Inger betreft is het vrijwilligerswerk absoluut aan te raden. “Het is een zinvolle invulling van je leven, je hebt leuk contact met collega’s en je kunt families een warm, schoon en gastvrij thuis bieden. Positief denken, positief doen. Met als enig doel voor jezelf en de ander een goed gevoel!” Dus heb je wat vrije tijd, een open blik en ben je vriendelijk en gastvrij? “Kom een luisterend oor bieden en laat de handjes wapperen!”

Inger, heel erg bedankt voor je positieve bijdrage in het Ronald McDonald Huis. We hopen je nog lang te mogen verwelkomen!