Vrijwilliger in het zonnetje: Jetty Janssen

Ronald McDonald Huis Nijmegen Nieuws

In de aanloop naar het 25-jarig jubileum, stellen we vandaag alweer de zesde vrijwilliger voor die 25 jaar werkzaam is in Ronald McDonald Huis Nijmegen. Dit is het verhaal van Jetty Janssen!

Het was een nichtje die 25 jaar geleden aan Jetty vroeg of ze het leuk vond om samen als vrijwilliger aan de slag te gaan in Ronald McDonald Huis Nijmegen. Daar had Jetty wel oren naar! Toen haar nichtje zwanger raakte en stopte met haar werkzaamheden, bleef Jetty. En nu zijn we 25 jaar verder!

Toen Jetty trouwde, stopte zij met werken. Het vrijwilligerswerk in het Ronald McDonald Huis dat toen op haar pad kwam, gaf haar veel voldoening. “Je leert er veel van”, vertrouwt Jetty ons toe. Jetty begon destijds met een avonddienst. Later ging ze over een op een middagdienst met een collega waar ze jarenlang heel fijn mee werkte. Net als met de andere collega’s trouwens! “De band met de collega’s is altijd heel goed geweest. Net als met de gasten in het Huis en natuurlijk het management. Er is geen speciale gast die me specifiek bij is gebleven; iedereen is bijzonder.”
Het Ronald McDonald Huis was niet de enige plek waar Jetty vrijwilligerswerk deed; ook bij de Ziekenomroep en de Sociale Dienst van de Spoorwegen zette Jetty zich volledig in.

“Het werk heb ik altijd als prettig ervaren en ik heb het met veel plezier gedaan. Het is vrijwilligerswerk dus je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om te stoppen, maar dat heb ik nooit gewild.”

Na 25 jaar is het voor Jetty, die inmiddels 81 jaar is, tijd om te stoppen. Jetty, heel erg bedankt voor de vele uren inzet voor het Ronald McDonald Huis!